I sommar kommer det nybyggda kryssningsfartyget Harmony of the Seas till Medelhavet. Ombord finns många fartfyllda aktiviteter, däribland den spektakulära rutschkanan Ultimate Abyss, som fram tills nyligen hållits hemlig.

– Harmony of the Seas är verkligen ett fartyg för den som vill uppleva något utöver det vanliga och som suktar efter adrenalinkickar. Här står upplevelserna minst sagt på kö. Nyheten Ultimate Abyss är inget undantag. Det här är verkligen en häftig attraktion och att man dessutom har satsat på ljudeffekter i tunnlarna gör ju att upplevelsen blir ännu mer spektakulär, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Rutschkanan återfinns 45 meter ovan havsnivån och består av två parallella cylindrar som tar med åkarna på en fartfylld resa i 4 meter per sekund, från däck 16 till däck 6. Upplevelsen förstärks ytterligare med hjälp av de ljudeffekter som installerats i rutschkanan.

Harmony of the Seas är Royal Caribbean Internationals senaste tillskott i flottan och är tillika världens största kryssningsfartyg; 19 däck högt, drygt 360 meter långt och med en passagerarkapacitet på nära 5 500 passagerare. Med Ving kan man kryssa med fartyget i Medelhavet, från Barcelona under perioden juni-oktober och från Rom under perioden juli-oktober.