Enligt svenskarna är dåligt väder, äcklig mat och otrevligt bemötande viktigast att undvika för en lyckad semesterupplevelse, det visar momondos undersökning. Florida, som även går under namnet ”The Sunshine State”, erbjuder i genomsnitt omkring 3000 soltimmar per år.

Till Fort Lauderdale, strax norr om Miami, kan man hitta billiga direktflyg. För att få ut det mesta av Floridaupplevelsen är hyrbil ett bra alternativ, och dessutom prisvärt eftersom de amerikanska bensinpriserna är väldigt låga. Det finns många sidor att hitta hyrbilar i Florida, www.hyrbilflorida.se har fokuserat på att endast leta bilar i delstaten och kan på så sätt leta fram de bästa priserna.

– Vi jobbar hela tiden för att fördjupa oss i svenskarnas resmönster och få en bredare förståelse för vad vi vill ha ut av vårt resande. Florida är så klart inte ensamt om att uppfylla svenskarnas kriterier, men det är ett bra, prisvärt alternativ som erbjuder mycket av det som vi förväntar oss av en drömsemester, säger Robin Eriksson, Nordenchef på momondo.

Samtidigt anser majoriteten av alla tillfrågade i undersökningen att de vänligaste lokalborna finns i USA – och med kök från alla världens hörn har du dessutom nära till en bra matupplevelse oavsett smak eller plånbok. Trevlig lokalbefolkning och fint väder är bara några anledningar att besöka den amerikanska staten. Här kommer några Floridapärlor med spännande och välsmakande restaurangtips. Slå på stort och kör en roadtrip – eller välj ut din favorit och stanna lite längre.

Undersökningen är utförd av Cint på uppdrag av momondo, under perioden 12-25 januari 2015, bland 1020 svenskar i åldrarna 18-65 år.

Källa: Momondo