Sol- och badresorna ökar med hela 22 procent i jul, att jämföra med den totala bokningsökningen på alla typer av resor som ligger på 17 procent. Ökningen är exceptionell med tanke på att även fjolåret bjöd på bokningsökningar, tack vare att det var en riktig arbetstagarjul.

Den stora raketen är Dubai, dit resandet mer än fördubblats i jul. Bokningarna av reguljärflyg dit ökar mest, men även charterresorna har fått ett uppsving till Dubai.

–  Dubai är ett resmål som många svenskar tycker är spännande. Det är solsäkert, spektakulärt och det går både att sola och bada och leva stadsliv, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Om du vill hyra en bil i Dubai, kan du kolla priser här: biluthyrning.nu.

–  Gran Canaria och thailändska resmål lockar flest svenskar. De fem populäraste resmålen i jul ligger antingen på Kanarieöarna eller i Thailand, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Spanien är det mest populära semesterlandet i jul och bokningarna dit ökar med 19 procent, medan tvåan Thailand knappar in tack vare en ökning med 36 procent. Andra länder som ökar starkt i jul är Sri Lanka, Vietnamn, Kuba, Jamaica och Malaysia.